Webapplicaties

Webapplicaties

U kunt met een webapplicatie vanaf elke locatie waar internet is werken. Of u dus zit te wachten op de bus of op een terrasje zit, u heeft altijd de laatste gegevens bij de hand. Een webapplicatie is een programma in de vorm van een interactieve website. Dergelijke online software werkt meestal met een centrale database en gegevensopslag.

Om de webapplicatie te kunnen gebruiken is alleen een browser en werkende internetverbinding noodzakelijk. Vaak moeten gebruikers eerst inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de applicatie. Bij het gebruik van webapplicaties wordt informatie opgevraagd vanaf een webserver, waarop vervolgens bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Deze informatie wordt vervolgens verwerkt door de server, bijvoorbeeld door mutaties aan te brengen in de achterliggende database.

Webapplicaties kunnen sterk uiteenlopende doeleinden hebben. Een bekend soort webapplicatie is een content management systeem (CMS), waarmee de inhoud van websites kan worden beheerd. Maar webapplicaties kunnen bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor CRM, administratiesoftware, blog, ordersystemen, online agendabeheer en intranet- en extranet omgevingen.

Referenties

Taxatheek; Winbase; Anema Trucks & Parts; Cargill – IGMA.

Project aanpak

Bij webapplicaties gaat het veelal om software, we het bedrijfsproces vereenvoudigen. We brengen middels een workflow uw organisatie of een deel van uw organisatie in beeld. Vervolgens kijken we welke technieken het beste kunnen worden ingezet voor uw organisatie.

Bij Dawesta nemen hierbij de volgende stappen bij het maken van een webapplicatie op maat:

  1. Vooronderzoek – We gaan gezamenlijk met de klant de mogelijkheden bespreken.
  2. Functioneel ontwerp – Hierbij beschrijven we de te maken software en maken hierbij o.a. gebruik van schermvoorbeelden.
  3. Bouw – We bouwen de webapplicaties meestal in MVC (C#), een omgeving van Microsoft.
  4. Testen – Dit doen we eerst zelf technisch en vervolgens gezamenlijk met de klant.

Prijs

Samen met de klant doen we een deel van het vooronderzoek en maken we een prijsindicatie. Mocht de prijsindicatie passend zijn binnen uw budget, dan maken we het functioneel ontwerp op basis van nacalculatie. Afhankelijk van de gezamenlijk gekozen opties kan er na het functioneel ontwerp een definitieve offerte worden gemaakt, zodat u voor de bouw al weet waar u aan toe bent.

Voordelen

  • Webapplicaties vereisen geen ingewikkelde installatieprocedure bij het uitrollen in een grote organisatie. Alleen een webbrowser is vereist.
  • Webapplicaties hebben geen schijfruimte op de cliënt computer nodig.
  • Voor een update in de webapplicatie hoeven er geen wijzigingen op de werkplek gedaan te worden.
  • Webapplicaties zijn makkelijk te integreren met andere websites of webservices.
  • Webapplicaties zijn in de basis platform onafhankelijk (Windows, Mac, Linux etc.) doordat ze in een webbrowser draaien.