Mobiele applicaties

U kunt met een mobiele applicatie vanaf elke locatie waar internet is werken. Of u dus zit te wachten op de bus of op een terrasje zit, u heeft altijd de laatste gegevens bij de hand. Dergelijke online software werkt meestal met een centrale database en gegevensopslag.

Om met een mobiele applicatie te kunnen werken is een Smart Phone of Tablet nodig. Tevens is een werkende internetverbinding noodzakelijk. Vaak moeten gebruikers eerst inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de applicatie.

Mobiele applicaties kunnen sterk uiteenlopende doeleinden hebben. Wel worden mobiele applicaties vaak gecombineerd met webapplicaties. Op de mobiele applicatie heeft de gebruiker echter dat deel van de applicatie tot zijn/ haar beschikking, waarvan men wil dat een willekeurige of bekende gebruiker hier eenvoudig mee werkt, zonder dat men toegang heeft tot de gehele backoffice.

Referenties

Taxatheek

Project aanpak

Bij mobiele applicaties gaat het veelal om software, we het bedrijfsproces vereenvoudigen of waarvan men wil dat bepaalde gebruikers toegang krijgen tot delen van het bedrijfsproces. We brengen middels een workflow uw organisatie of een deel van uw organisatie in beeld. Vervolgens kijken we welke technieken het beste kunnen worden ingezet voor uw organisatie.

Bij Dawesta nemen hierbij de volgende stappen bij het maken van een mobiele applicatie op maat:

  1. Vooronderzoek – We gaan gezamenlijk met de klant de mogelijkheden bespreken.
  2. Functioneel ontwerp – Hierbij beschrijven we de te maken software en maken hierbij o.a. gebruik van schermvoorbeelden.
  3. Bouw – We bouwen de mobiele applicaties meestal in MVC (C#), een omgeving van Microsoft.
  4. Testen – Dit doen we eerst zelf technisch en vervolgens gezamenlijk met de klant.

Prijs

Samen met de klant doen we een deel van het vooronderzoek en maken we een prijsindicatie. Mocht de prijsindicatie passend zijn binnen uw budget, dan maken we het functioneel ontwerp op basis van nacalculatie. Afhankelijk van de gezamenlijk gekozen opties kan er na het functioneel ontwerp een definitieve offerte worden gemaakt, zodat u voor de bouw al weet waar u aan toe bent.

Voordelen

  • Mobiele applicaties kunnen eenvoudig vanuit de App Store worden geïnstalleerd.
  • Mobiele applicaties zijn makkelijk te integreren met andere websites of webservices.